نوشیدنیهای قندی، عامل اصلی افزایش وزن
- نوشیدنیهای قندی، عامل اصلی افزایش وزن
آفتابنیوز :
محققان با مطالعه روی موشهای آزمایشگاهی مشاهده کردند تاثیر منابع غذایی حاوی قند بر میزان کالری دریافتی و وزن بدن بیشتر به نوع جامد یا مایع بودن آن بستگی دارد. همچنین در مورد انسان میتوان اینطور اظهار کرد که تاثیر قند موجود در مواد غذایی بر چاقی عمدتا از مصرف نوشیدنیهای قندی ناشی میشود و نقش مواد غذایی جامد و شیرین در این زمینه به نسبت کمتر است.
گروهی از محققان انگلیسی و چینی پس از بررسی تاثیر مصرف مواد قندی روی تعدادی موش که این مواد خوراکی را به صورت نوشیدنی یا غذای جامد دریافت کرده بودند مشاهده کردند که در هر دو گروه از موشها، مواد قندی مازاد نشاندهنده 73 درصد از کالری غذایی موجود است.
این محققان تاکید کردند: نقش نوشیدنیهای حاوی مواد قندی به عنوان فاکتور موثر در بروز چاقی آشکار است و در این بررسی این موضوع مورد ارزیابی قرار گرفت که آیا شکل مصرف (جامد یا مایع) تاثیر متفاوتی بر تنظیم وزن بدن موشها دارد.
در این بررسی محققان وزن بدن، چربی، میزان مصرف کالری و مصرف انرژی را تحت کنترل گرفتند. همچنین گلوکز موشها و واکنش به انسولین به عنوان فاکتورهای نشاندهنده میزان احتمال آنها به دیابت مورد ارزیابی قرار گرفت.
به گزارش مدیکال نیوز تودی، به گفته محققان موشهایی که در آب آشامیدنیشان سوکروز مایع وجود داشت کالری بیشتری دریافت کرده، وزن بالاتری داشته و میزان چربی بدن آنها افزایش داشتهاست. همچنین موشهایی که در نتیجه مصرف سوکروز مایع دچار تجمع چربی بدنی شدهاند بیشتر احتمال دارد به گلوگز مقاومت نشان داده و به انسولین حساس شوند که هر دو این عامل میتواند خطر ابتلا به دیابت را افزایش دهد.
مصرف نوشابههای گازدار موجب کاهش طول عمر میشود
- مصرف نوشابههای گازدار موجب کاهش طول عمر میشود
به گزارش خبرنگار مهر، محققان مرکز تحقیقات سرطان فرانسه هشدار میدهند مصرف زیاد نوشابههای حاوی قند و نوشابه شیرین با شیرین کنندههای مصنوعی با میزان وقوع بیشتر مرگ و میر به هرعلتی مرتبط است.
«نیل مورفی»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «ما دریافتیم مصرف زیاد نوشابه با افزایش خطر مرگ به هر دلیلی مرتبط است و این موضوع در مورد نوشابههای شیرین شده با مواد قندی یا شیرین کنندههای مصنوعی فرقی نمیکند.»
وی در ادامه می فزاید: «نتایج ما نشان میدهد که محدودیت مصرف این نوع نوشابهها و جایگزینی آنها با نوشیدنیهای سالمتر نظیر آب بسیار مهم است.»
در این مطالعه، حدود 452 هزار زن و مرد از 10 کشور اروپایی شرکت داشتند.
در این مطالعه، نوشیدن دو لیوان نوشابه یا بیشتر در روز با مصرف کمتر از یک لیوان در ماه مقایسه شد. این افراد به مدت 16 سال تحت نظر بودند که در این مدت 41,693 مورد مرگ ثبت شد.
طبق این مطالعه، 43 درصد به دلیل سرطان، 21.8 درصد به دلیل بیماریهای گردش خون و 2.9 درصد به دلیل بیماریهای گوارشی فوت کرده بودند.
محققان براساس این یافتهها بر محدود کردن بیشتر مصرف نوشابهها تاکید دارند.
چگونه دچار پوکی استخوان نشویم؟
- چگونه دچار پوکی استخوان نشویم؟
عبدالرحمن رستمیان، متخصص روماتولوژی و استاد دانشگاه درباره راههای محافظت از استخوانها و پیشگیری از پوکی استخوان، اظهار داشت: اگر تا دوران جوانی مصرف کلسیم و ویتامین D به خوبی مصرف کنیم و فعالیت بدنی مناسب داشته باشیم تا دهه سوم زندگی به حداکثر استحکام استخوان می رسد.
وی ادامه داد: بعد از دهه سوم زندگی سالی یک درصد از استحکام استخوان کاسته می شود.
این متخصص روماتولوژی گفت: اگر در این مدت فعالیت مناسب بدنی نداشته باشیم مقدار مناسب لبنیات مصرف نکنیم، استحکام استخوان به حداکثر خود نمیرسد و در اثر این کمتوجهی میزان کاهش استحکام استخوان به جای یک درصد در سال، به 3 درصد میرسد.
رستمیان گفت: در کشور ما مانند بسیار کشورها دیگر به دلیل کمبود نور آفتاب و زندگی در محیط بسته ویتامین D کم است. در خانمها ریسک پوکی استخوان زیاد است و به همین دلیل مراکز بهداشت به صورت ماهیانه به خانمها ویتامین D میدهند.
وی در پاسخ به این پرسش که «چه عواملی سبب آسیب به استخوانها میشود؟»، تصریح کرد: مصرف دخانیات یکی از علل عمده آسیب رسیدن به استخوانها است؛ چرا که وقتی سیگار مصرف میکنیم اثر استروژن در استخوان را کاهش میدهد؛ به دلیل اینکه اثر منفی آن باعث میشود سلولهای استخوانساز آسیب دیده و فرد دچار پوکی استخوان شود.
این متخصص روماتولوژی مصرف الکل را یکی دیگر از عوامل مؤثر در پوکی استخوان بیان کرد و گفت: اگر نتوانیم در هفته 150 دقیقه روی پای خود ایستاده و یا حرکت داشته باشیم بالانس منفی استخوانسازی ایجاد میشود.
رستمیان افزود: کمبود هورمونها علت دیگر آسیبرسانی به استخوانها هستند؛ خانمهایی که هورمون استروژنشان از بین میرود یا مردانی که ممکن است دچار کمبود هورمون باشند، این عوامل باعث آسیب به استخوانها میشود؛ چرا که هورمونها برای استخوانسازی بسیار مفید هستند. باید این کمبود هورمونها را شناسایی کنیم و برای آن جایگزین داشته باشیم.
وی در پاسخ به این پرسش که «آیا پوکی استخوان درمان قطعی دارد؟»، خاطرنشان کرد: متأسفانه پوکی استخوان درمان کامل و قطعی ندارد؛ چرا که پوکی استخوان شکستگی ایجاد میکند؛ برای نمونه اگر فردی در ناحیه ستون فقرات دچار شکستگی شود، دچار قوز در ناحیه کمر میشود.
این متخصص روماتولوژی متذکر شد: مصرف داروها تا 50 درصد میتواند کاهش شکستگی ایجاد کند اما به صورت 100 درصد نمیتواند از پوکی استخوان جلوگیری کند؛ ضمن اینکه برخی داروها نیز تا 10 درصد میتوانند قدرت استخوانی را افزایش دهند.
47232
عبور زائران از مرزها 4 برابر پارسال است
- عبور زائران از مرزها 4 برابر پارسال است
احمد محمدی فر بابیان اینکه تردد زائران اربعین همزمان با صبح پنج شنبه در مرزهای ایران بهخوبی در حال انجام است، بیان کرد: ازدحام جمعیت نسبت به سالهای قبل بیش از سه تا چهار برابر شده است اما بااینحال در مرزهای کشورمان هیچ مشکلی وجود نداشته و تردد روان و در حال انجام است.
وی بابیان اینکه تاکنون 350 هزار نفر از مرزهای کشور عبور کردهاند، تأکید کرد: نهادها و ستادهای مختلف توانستهاند در مرز کشورمان خوشبختانه امکانات خوبی را فراهم کنند اما کمبود وسیله نقلیه در خاک عراق یکی از مشکلاتی است که زائران با آن روبرو هستند.
دبیر ستاد مرکزی اربعین کشور بابیان اینکه کمبود وسیله نقلیه برای بردن زائران از مرز به شهرهایی چون نجف مشکل اصلی زائران است، گفت: در تلاش هستیم تا بتوانیم از امکاناتمان در کشور عراق استفاده کنیم که این امر در حال رایزنی است.
محمدیفر گفت: عراق به هر صورت کشور خارجی است که هر اقدامی بخواهیم در آن صورت دهیم ملزم به موافقت دولت و حاکمیت آن کشور است لذا ما آماده کمک گرفتن از امکانات داخلی کشورمان در خاک عراق برای انتقال زائران از مرز به شهرهای آن کشور هستیم اما فعلاً باید درباره این امر رایزنی شود.
وی بابیان اینکه اقدامات خوبی از سوی کشور عراق صورت گرفته اما ازدحام جمعیت هم بسیار بالا است، تأکید کرد: به زائران توصیه میکنیم که در بدو ورود به خاک کشور عراق حتماً مقداری آب با خود همراه داشته باشند چراکه کمبود آب در مرزهای این کشور از سوی زائران بیانشده است.
235231
ستاد اربعین: زائران به مرزها نیایند، ماشین نیست
- ستاد اربعین: زائران به مرزها نیایند، ماشین نیست
محمدیفر دبیر ستاد مرکزی اربعین اظهار کرد: تقریبا در برخی مرزها تا 5 برابر سالهای قبل ورود زائر داشتیم. در مرزهای ما علیرغم سنگینی حضور و تردد جمعیت، عبور و تردد زائران انجام میشود اما در سمت عراق با مشکلاتی ازجمله وسایل حملونقل عمومی و برخی خدمات مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه تلاشهایی برای اعزام اتوبوس از ایران به داخل خاک عراق شده و در حال رایزنی با دولت عراق هستیم گفت: از زائران خواهش میکنم در صورت امکان برای رفتن به عتبات عالیات از مرزهای مهران، شلمچه و چذابه سفرها را مدیریت کنند و فعلا از مراجعه به مرزها تا فراهم شدن امکانات لازم خودداری کنند.
محمدیفر تصریح کرد: قرار است تعدادی از اتوبوسهای خود را به آن سوی مرز اعزام کنیم تا بتوانند به سیستم حملونقل عراق کمک کنند و زائران ما در عراق دچار مشکل نشوند. البته امکانات آبرسانی از جمله آب بستهبندی در حال ارسال است تا مشکلات حملونقل برطرف شود.
235231
.: Weblog Themes By Pichak :.