سفارش تبلیغ
صبا ویژن

اعلام آمار جان باختگان ایرانی در ایام اربعین


 

  • اعلام آمار جان باختگان ایرانی در ایام اربعین

     اسماعیل رمضانی مدیرکل روابط عمومی جمعیت هلال احمر در صفحه شخصی خود نوشت: 30 زائر ایرانی تاکنون براثر حوادث ترافیکی در ایام اربعین جان باخته‌اند و 143 مصدوم هم توسط هلال احمر به داخل مرز منتقل شده‌اند.

    وی گفت: این در حالی است که روزانه 45 نفر در ایران بر اثر همین گونه سوانح می‌میرند و با توجه به حجم ترافیک و زیرساخت نامناسب در عراق آمارها چندان نگران کننده نیست.

    4747




49 زائر در پیاده روی اربعین فوت شده اند


 

  • 49 زائر در پیاده روی اربعین فوت شده اند

     حسین ذوالفقاری با بیان اینکه «از اول محرم 3 میلیون زائر به عراق رفته‌اند که یک میلیون نفر به کشور بازگشته‌اند و در حال حاضر 2 میلیون نفر درعراق هستند» گفت: درنجف وکربلا با ازدحام جمعیتی که وجود دارد شرایط خیلی عادی نیست، بنابراین زائرانی که به کربلا و نجف رفته‌اند، زودتر بازگردند. زائرانی هم که در مسیرهستند، حتماً از شرایط کربلا و نجف اطلاع کسب کنند.

    وی ادامه داد: 49 زائر درعراق فوت شده‌اند که 29 نفرازاین تعداد در حوادث رانندگی فوت کرده‌اند. 51 زائر در بیمارستان‌های عراق بستری هستند.218 زائر به بیمارستان‌های ایران منتقل شده‌اند و در داخل کشورهم حوادثی داشته‌ایم و از زائران می‌خواهیم احتیاط کافی را داشته باشند. ذوالفقاری گفت: در حال تلاش هستیم تا آب به اندازه کافی در مرزها دپو کنیم تا زائران در بازگشت با مشکل کمبود آب مواجه نشوند. تمام امکانات حمل و نقل را هم بسیج کرده‌ایم. برای شرایط اضطراری هم هزار کامیون در نظر گرفته‌ایم که امیدواریم به این کامیون‌ها نیازی نباشد.

    1717




تا چه وقت می‌توان در سامانه سماح ثبت‌نام کرد؟


 

  • تا چه وقت می‌توان در سامانه سماح ثبت‌نام کرد؟
    به گزارش خبرآنلاین، حجت‌الاسلام صحبت‌الله رحمانی، دبیر کمیته اعزام ستاد مرکزی اربعین در گفتگو با رادیو اربعین ضمن تاکید بر اینکه برگه تردد حکم گذرنامه را دارد اظهار کرد: برگه تردد نوعی گذرنامه موقت است که این امکان وجود دارد که با آن علاوه بر سفر زمینی به صورت هوایی نیز سفر کرد.

    وی افزود: سازمان حج و زیارت به دلیل اینکه در این روزهای اربعین مشغول ثبت نام، اعزام، مباحث پزشکی و بیمه زائران است کاروان‌های خود را تعطیل می‌کند، اما امکان ثبت نام در سامانه سماح برای همه وجود دارد.

    دبیر کمیته اعزام ستاد مرکزی اربعین در رابطه با چگونگی عملکرد سامانه سماح عنوان کرد: به افرادی که در سامانه سماح ثبت نام می‌کنند کد رهگیری داده خواهد شد و هرجا که نیاز باشد تنها با ارائه کدملی وارد سامانه خواهند شد و نیازی به پرینت نیست.
    وی افزود: ثبت نام در سامانه سماح تا روز اربعین ادامه خواهد داشت و در حال حاضر بیش از 3 میلیون و 200 هزار نفر در این سامانه ثبت نام کرده‌اند.

    رحمانی در رابطه با وضعیت انصرافی‌ها و استرداد هزینه گفت: افرادی که از سفر خود انصراف داده‌اند در صورت ثبت انصراف در سامانه، مبلغ 22500 تومان به حسابشان بازگشت داده خواهد شد.

    وی افزود: البته بازگشت این مبلغ در صورتی است که گذرنامه ان‌ها مهر نخورده باشد.




رئیس ستاد اربعین: یک میلیون و 300 هزار زائر اربعین به کشور بازگشتند


 

  • رئیس ستاد اربعین: یک میلیون و 300 هزار زائر اربعین به کشور بازگشتند

    حسین ذوالفقاری دوشنبه شب پس از بازدید از پایانه های مرزی خسروی و مهران اظهارداشت: از زمان لغو روادید یعنی ابتدای محرم تا ساعت 20 امشب سه میلیون و 220 هزار زائر ایرانی راهی عراق شدند که بیش از یک میلیون و 900 هزار نفر هنوز در این کشور هستند. 
    معاون وزیر کشور گفت: امروز هم 170 هزار زایر از طریق چهار مرز خسروی، مهران، چذابه و شلمچه راهی عراق شدند و 135 هزار نفر نیز به کشور بازگشتند.
    ذوالفقاری تاکید کرد: اگر در شرایطی با ازدحام‌ غیرمنتظره زایران روبه رو شویم‌ این امکان وجود دارد که خدمات رسانی ما کمتر شود اما هم اکنون هیچ‌مشکلی وجود ندارد.
    وی با بیان اینکه 2 هزار و 500 دستگاه اتوبوس شهری در مرزها و داخل خاک عراق برای جابجایی زایران فعالیت می کنند، گفت: 75 درصد ظرفیت اتوبوس های بین شهری نیز در اختیار زائران است.
    معادن وزیر کشور در بخش دیگری از صحبت های خود با بیان اینکه بازگشایی خسروی نخستین تجربه استان کرمانشاه برای مواجه شدن با ازدحام جمعیت زایران بود، گفت: استقبال خوب مردم برای تردد از خسروی نشان داد که این مرز مورد علاقه مردم است.
    ذوالفقاری به مشکل تردد زایران در آن سوی مرز اشاره کرد و گفت: 300 دستگاه اتوبوس پشت مرزهای کشور است که اگر در زمان بازگشت زایران در هر 2 سوی مرز مشکل جابجایی ایجاد شد، به کارگیری شوند.

    امسال چهار مرز خسروی، مهران، چذابه و شلمچه برای تردد زائران اربعین حسینی باز است.
    عزیمت زائران اربعین حسینی از مرز رسمی خسروی روز پنجشنبه 11 مهرماه به درخواست مسئولان عراقی متوقف و از دوشنبه پانزدهم مهرماه از سرگرفته شد.
    مرز خسروی به عنوان نزدیکترین مسیر عبور زوار عتبات‌ عالیات به عراق پس از سال‌ها انتظار 15 شهریور امسال با حضور وزرای کشور ایران و عراق بازگشایی شد، به همین علت مسئولان استان تمام تلاش خود را برای میزبانی هرچه بهتر از زوار به کار گرفته‌اند.
    مرز خسروی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد پایتخت عراق 190، نجف 380، کربلا 224، کاظمین 203 و سامرا 326 کیلومتر فاصله دارد، عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال 77 در نقطه صفر مرزی آغاز شد و در سال 81 با 75 میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.
    براساس اعلام ستاد اربعین کشور، خدمات‌دهی به زائران در قالب موکب‌ها در داخل کشور از 13 تا 30 مهرماه و در داخل عراق از 16 تا 27 مهر برنامه‌ریزی شده است.
    شهرستان قصرشیرین دارای 14 واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با 322 اتاق و یک هزار و 200 تخت است که بیشتر این اماکن در اوایل دهه 80 ساخته شده است تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشد.      
    قصرشیرین در غرب کرمانشاه با 27 هزار تن جمعیت، بیش از 186 کیلومتر مرز با عراق دارد و در امتداد این مرزهای طولانی، 2 مرز رسمی خسروی و پرویزخان قرار دارد که اولی هم مرز با حوزه حکومت مرکزی (بخش عربی) و دومی هم مرز با اقلیم کردستان عراق است.      
    مرز خسروی در 20 کیلومتری شهر قصرشیرین واقع شده است

    23231




خارجی‌ها کدام غذاهای ایرانی را بیشتر دوست دارند؟


 

  • خارجی‌ها کدام غذاهای ایرانی را بیشتر دوست دارند؟

    با وجود 2000 غذای بومی که در ایران وجود دارد، نه تنها بسیاری از مردم کشورمان این غذاها را نمی‌شناسند بلکه یاد گرفته‌ایم به گردشگران خارجی هم فقط «کباب» بدهیم. حتی کمتر گردشگر داخلی می‌داند که شهری مثل رشت به عنوان «شهر خلاق خوراک‌شناسی» در یونسکو ثبت جهانی شده است! اما چرا خوراک‌های ایرانی با تنوع بسیاری که دارند، برای بسیاری ناشناخته‌اند؟

    مسئولان حوزه گردشگری و پژوهشگران و فعالان خوراک‌گردی هم بارها از این انتقاد کرده‌اند که با وجود تنوع خوراکی در ایران باز هم کباب به خورد گردشگران می‌دهیم. با این حال دلیل این کار را راحتی در دسترس‌ بودن غذایی مثل کباب می‌دانند که در همه رستوران‌ها پیدا می‌شود. از طرفی نمی‌توان در هر شهری از ایران، رستورانی که غذاهای محلی عرضه می‌کند، پیدا کرد!

    در این بین شاید بتوان گیلان را یکی از مناطقی دانست که نسبت به مناطق توریستی دیگر رستوران‌هایی با سرو غذاهای محلی دارد. همچنین خوراک‌های این نقطه از ایران، یکی از بهترین گزینه‌ها برای گردشگران گیاه‌خوار است.

    مینا رضایی - پژوهشگر حوزه خوراک گیلان - محبوب‌ترین خوراک این نقطه را در بین گردشگران خارجی، «میرزاقاسمی» معرفی می‌کند و می‌گوید:‌ «بسیاری از گردشگران خارجی شیفته مزه بادمجان کبابی و سیر می‌شوند.»

    میرزاقاسمی

    «حدود پنج سالی می‌شود که در گیلان، آموزش به راهنماها و در برنامه‌های تورگردانی، معرفی فرهنگ غذایی و پوشش گیلانی در دستور کار قرار داده‌ شده و تورهای تخصصی خوراک برگزار می‌شود. در شمال ایران چای مرغوبی کشت می‌شود اما اصلا معرفی نشده و حتی گردشگر تخصصی در این‌باره نداشته‌ایم.  دو سال پیش در یکی از موسسه‌های گردشگری گیلان توانستیم  فم‌تریپ (سفر آشنایی) تخصصی چای برای اپراتورهایی که از کشور هلند می‌آمدند، برگزار کنیم. آنان تا کنون کشورهای ترکیه، هند، سریلانکا، تایلند و کشورهای تولیدکننده چای را دیده بودند اما درباره کشت چای در ایران اطلاعی نداشتند. امسال هم گردشگران خارجی به قصد مزه‌کردن چای گیلان آمده بودند و چای‌هایی را که از جلگه تا ارتفاع کشت شده بودند، امتحان کردند.»

    او ادامه می‌دهد: «ما نمی‌توانیم کباب را کنار بگذاریم زیرا این غذا در همه جای دنیا با اسم «کباب» شناخته شده است اما مشکل اینجاست که ما داریم روی کباب زیاد تمرکز می‌کنیم  زیرا غذای ساده‌ای است و عطر و بو هم دارد. مشکل گردشگری خوراک این است که در منوها، تست غذاهای محلی وجود ندارد. برای مثال وقتی می‌خواهیم در یزد «آش شولی» بخوریم نمی‌توانیم ابتدا مزه آن را تست کنیم و حتما باید یک ظرف آش بخریم. به عقیده من، ما در طراحی منو و پذیرایی‌هایمان ضعیف عمل کرده‌ایم.»

    در بحث سوغات هم زعفران و پسته نسبت به سوغات‌های دیگر برای گردشگران خارجی شناخته‌شده است در حالی که  تنوع سوغات در شهرهای ایران بسیار بالاست. 

    رضایی درباره معرفی و عرضه سوغات مخصوص خطه گیلان به گردشگران خارجی نیز می‌گوید: «تصمیم داریم محصولاتی مثل برنج و چای ایران را در بسته‌بندی‌های سازگار با محیط زیست و در سایز یک‌نفره به گردشگران معرفی کنیم تا اگر گردشگر دوست داشت برای سفارش این محصولات با راهنمای تور هماهنگ کند چون وزن و حجم این محصولات بالاست شاید برخی از گردشگران خارجی دوست نداشته باشند برای خرید آنها ریسک کنند. اما بعد از مصرف بسته‌های یک‌نفره می‌توانند محصول را سفارش بدهند و آن را  از طریق پست دریافت کنند. این حرکت برای جامعه محلی هم سودمند است».

    مرضیه قادری - مسئول یکی از بومگردی‌ها در کویر مصر - هم کشک بادمجان را یکی از محبوب‌ترین غذاهای گردشگران خارجی می‌داند که برخی از آنان دوست دارند دستور پخت آن را داشته باشند یا در تهیه‌اش مشارکت کنند.

    تلاش زوج هلندی برای پخت کشک بادمجان

    او معتقد است گردشگران خارجی کمی با خوراک‌های ایرانی  آشنا هستند و برخی هم فقط کشک بادمجان را می‌شناسند و معمولا این غذا را سفارش می‌دهند: «معمولا ما به آنها پیشنهاد غذا می‌دهیم که از کشک بادمجان استقبال می‌کنند. البته کال‌جوش، یتیمچه و قوروتی هم از جمله غذاهای سنتی منطقه هستند که به گردشگران خارجی پیشنهاد می‌دهیم. خورش قورمه‌سبزی و کباب بعد از کشک بادمجان محبوب گردشگران خارجی هستند.» 

    اما ایتالیایی‌هایی که خودشان به عنوان ملتی غذاباز شناخته می‌شوند در سفر به ایران به چه غذایی علاقه نشان می‌دهند؟

    ماریا کریمی - راهنمای تور ایتالیایی‌زبان - با توجه به تجربه‌ای که در این زمینه دارد، می‌گوید: «گردشگران ایتالیایی به جز کباب‌ها، عاشق کشک بادمجان می‌شوند و معمولا از ایران کشک می‌خرند و با خودشان می‌برند تا بتوانند این غذا را در ایتالیا هم درست کنند. چند باری هم پیش آمده که دستور پخت غذاهای ایرانی را گرفته‌اند. ایتالیایی‌ها معمولا غذاهای ایرانی را دوست دارند اما نه همه‌ی غذاها را.»

    پیمان یزدانی - عکاس و گردشگر - نیز که تا کنون به 20 کشور سفر کرده و سابقه تجربه زندگی سه ساله در ایتالیا را دارد، در این‌باره معتقد است: «کمتر کسی در کشورهای دیگر با غذاهای ایرانی آشناست مگر آنکه همسایه ایرانی داشته یا به یکی از رستوران‌های ایرانی در آمریکا یا اروپا رفته باشد. در ایتالیا هم رستوران ایرانی وجود داشت که خوراک‌های ایرانی را ساده کرده بود. برای مثال برنج را حذف کرده بود و کباب خالی سرو می‌کرد و به عبارتی غذاهای ایرانی را اسنک‌طور عرضه می‌کرد یا روزهای خاصی قورمه‌سبزی را به اندازه پنج پُرس می‌پخت، بیشتر هم ایرانی‌ها مشتری آن بودند، خارجی‌ها هم چندان از آن استقبال نمی‌کردند. خارجی‌ها برخلاف غذاهای ایرانی، غذاهای عربی مثل «حمص» و ... را خوب می‌شناسند. کباب‌های ترکی به واسطه حضور ترک‌ها در آلمان معروف است. در اروپا هم ارزان‌ترین غذاها کباب ترکی‌ها هستند. مشکل غذاهای ایرانی این است که طبخ آنها دشوار است و طرز تهیه آنها نیز به زمان نیاز دارد. برای آنکه طرفداران غیرمتخصص از یک غذا استقبال کنند نیاز به ساده‌سازی طبخ خوراک‌هاست. برای مثال یک ایتالیایی به ملموس‌بودن مزه‌ها توجه زیادی می‌کند. برای مثال ممکن است یک ایتالیایی وقتی تصمیم می‌گیرد اسپاگیتی درست کند، یک بار آن را با قارچ و دفعه بعد با تُن ماهی بپزد. چون در غذاهای ایرانی و پخت خورش‌ها همه چیز با هم جوشانده می‌شوند، مزه غالبی وجود ندارد و این موضوع چندان باب میل ایتالیایی‌ها نیست.»

    مردم آلمان هم شناخت کافی از خوراک‌های ایرانی ندارند. با این وجود در شهر برلین چند رستوران ایرانی وجود دارد که مشتریان آنها هم بیشتر ایرانی‌های مقیم این کشور هستند. آلمانی‌ها تقریبا غذای معروفی به جز سوسیس و کالباس ندارند و ترجیح می‌دهند بیشتر به رستوران‌هایی با غذاهای خارجی بروند و بیشتربه غذاهایی مثل نودل، پاستا، پیتزا و دونر ترکی تمایل نشان می‌دهند. ترک‌ها به واسطه مهاجرت به آلمان کبابشان را معرفی کرده‌اند و رستوران راه انداخته‌اند.

    مسلم سرخ‌مرد که سابقه زندگی در ایتالیا را دارد و حدود هشت سالی می‌شود به آلمان مهاجرت کرده است، می‌گوید: «غذای ایرانی در بافت جمعیتی آلمان شناخته‌شده نیست و بیشتر آنها خوراک‌های ایرانی را با غذاهای عربی و ترکی اشتباه می‌گیرند. من چندین بار در برنامه‌های دورهمی دانشجویی، زرشک‌پلو با مرغ، آش رشته و کشک بادمجان درست کردم که دانشجویان خارجی بشدت از این غذاها استقبال کردند و باورشان نمی‌شد با مواد ساده‌ای مثل سیر، بادمجان و کشک می‌توان یک غذای خوشمزه درست کرد.»

    او همچنین اضافه می‌کند: «آلمانی‌ها، خارجی‌ها را با عنوان برنج‌خور خطاب می‌کنند و در جواب هم خارجی‌ها به آلمانی‌ها خوک‌خور می‌گویند که هر دوی این اصطلاحات توهین محسوب می‌شود.»

    چینی‌ها هم لاکچری‌بودن را دوست دارند اما به مناطق تاریخی هم علاقه‌مندند. آنها شیفته معماری مساجد ایران هستند، تنوع پوشش زنان ایرانی را دوست دارند و از عکس گرفتن بشدت لذت می‌برند و تمایل دارند تصاویرشان  را به سرعت در فضای مجازی به اشتراک بگذارند. با اینکه فرهنگ غذایی ایران و چین به هم نزدیک نیست اما ما همچنان اصرار داریم با «کباب» از آنها پذیرایی کنیم.

    طبق نتایج یک تحقیق که توسط دو فعال گردشگری ایران در چین انجام شده است، بیشترین میزان رضایت گردشگران چینی در ایران از مذهب و تاریخ و بیشترین نارضایتی‌ها از غذا، هتل، پروازها و فرودگاه‌های ایران است. یکی از مشکلات مهم گردشگران چینی، عادت‌نداشتن به غذاهای ایرانی است. چندین رستوران چینی در تهران و چند شهر دیگر باز شده‌اند اما به دلیل بالا بودن قیمت‌ها و در دسترس‌نبودن مخصوصا در مسیر سفر نمی‌توان بیش از یک یا دو وعده از غذای چینی استفاده کرد. در این صورت بهترین راه برای رضایت بیشتر گردشگران از غذا، استفاده از غذاهای ایرانی مورد پسند گردشگران چینی است. به طور مثال چینی‌ها بیش از یک یا دو وعده غذای سرخ‌شده و خشک را نمی‌پسندند و معمولا در کنار هر وعده غذایی گوشتی، به خوردن سبزیجات پخته و چای عادت دارند.

    یکی از مسئولان ارشد کترینگ‌های هواپیمایی نیز چلوخورش قیمه سیب‌زمینی را غذای محبوب مهمانان خارجی می‌داند. به گفته او باقالی‌پلو با ماهیچه و سبزی‌پلو با گوشت هم مورد توجه آنهاست اما از خورش قورمه‌سبزی کمتر استقبال می‌شود.

    23235235